VECvastgoedfonds400px

Wilt u een goed rendement behalen door te profiteren van onderschatte, maar belangrijke en dominante globale megatrends? Zoekt u een belegging in uniek en schaars vastgoed? Wilt u het totaal risico van uw beleggingsportefeuille verlagen door diversificatie in een minder algemene beleggingscategorie? Dan is het VEC Vastgoedfonds mogelijk interessant voor u.

Maandoverzicht per 31 maart 2024

€ 10.613.375,00

Waarde beleggingsportefeuille

€ 4.395.850,00

Fondsvermogen

37.095,1300

Totaal aantal uitgegeven participaties

€ 118,5004

Netto vermogenswaarde per participatie

Waarom het VEC Vastgoedfonds?

We leven in een tijdperk dat gekenmerkt wordt door een aantal majeure en bepalende megatrends. Dat zijn:

  • Een sterke groei van de wereldbevolking: Volgens een rapport van de Verenigde Naties telde de wereld in 2011 7 miljard inwoners. Dat zullen er in 2037 meer dan 9 miljard zijn.
  • Urbanisatie: er is wereldwijd al jaren een verplaatsing gaande van het platteland en dorpen naar grote steden. Volgens officiële cijfers leefde in 1950 ongeveer 30% van de wereldbevolking in een stad. In 2007 was dit 50% en in 2030 zal dit naar verwachting meer dan 60% zijn.
  • Toename van het aantal mensen in de middenklasse en met een groot vermogen, met name in Azië en Afrika. Middenklasse inkomens kunnen het zich veroorloven om te reizen. Vermogenden doen dat ook, maar die kunnen zich tevens veroorloven om hun favoriete locaties te kopen.

Voor de prijsontwikkeling op langere termijn van vastgoed zijn de belangrijkste waardebepalers:  locatie en schaarste.

De selectie

Het VEC Vastgoedfonds combineert al deze elementen. Belegd wordt in vastgoed in de meest gewilde en populaire steden van Europa zoals Amsterdam, Parijs en Barcelona. Dat zijn de steden die door de bevolkingsgroei en urbanisatie veel nieuwe bewoners krijgen, maar ook een enorme aantrekkingskracht hebben als toeristische bestemming.

De panden die worden aangekocht zijn gelegen op hele goede locaties in deze steden en hebben een officiële hotelvergunning. Ze zijn of worden ingericht als luxe hotelappartementen en worden op basis van langlopende contracten, vaak voor vele jaren, verhuurd aan professionele verhuurorganisaties tegen een vaste (jaarlijks voor inflatie gecorrigeerde) prijs.

De aanwezigheid van een hotelvergunning is een interessante extra, omdat die vergunningen in veel steden niet meer worden uitgegeven. De panden waarin wordt belegd zijn overigens zo veel mogelijk duurzaam of duurzaam gemaakt.

Deelname

Beleggers in het VEC Vastgoedfonds worden er nadrukkelijk op gewezen dat aan het beleggen in dit fonds financiële risico’s zijn verbonden. Zij dienen dan ook goede kennis te nemen van de volledige inhoud van het prospectus. Tevens worden de beleggers geadviseerd vooraf onafhankelijk advies in te winnen om zich een goed oordeel te kunnen vormen over de risico’s en/of deze risico’s passen in/bij hun financiële situatie, risicoprofiel en risico acceptatie.

Het minimum deelnamebedrag in het VEC Vastgoedfonds bedraagt Euro 100.000,-- Eventuele vervolgstortingen dienen minimaal Euro 10.000,-- te bedragen.

Heeft u interesse?

Bel ons vandaag nog voor meer informatie!

Fonds documenten

Prospectus

Inschrijfformulier

Uittredingsformulier

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021

Essentiële-informatiedocument

Overige documenten

Oprichtingsakte

Stichting Bewaarder VEC Vastgoedfonds

Uittreksel Kamer van Koophandel

Stichting Bewaarder VEC Vastgoedfonds